Monthly Archives: May 2019

Përmbledhje nga ekskursioni 4-ditor i nxënësve të shkollës shqipe nga Sllovenia

Nën organizimin e Ministrisë së Diasporës dhe Investimeve Strategjike, në Kosovë kanë qëndruar një grup i nxënësve të shkollës shqipe nga Sllovenia. Që nga data 29 maj e deri me 2 qershor, të shoqëruar nga zyrtarë  të MDIS-it,  ata kanë vizituar qytete dhe vende të ndryshme, ku janë njohur nga afër me kulturën dhe trashëgëminë  e  Kosovës. […]

Pa asnjë votë kundër, Kuvendi kalon në lexim të parë projektligjin për Diasporën

Me 63 vota pro, Kuvendi i Kosovës ka miratuar në lexim të parë projektligjin e Diasporës. Votimi i këtij projektligji u bë në seancën e 30 majit, pa asnjë votë kundër me vetëm 3 abstenime. Pas kalimit në Kuvend, projektligji tash kalon në fazën e diskutimit mes komisioneve përkatëse dhe Ministrisë së Diasporës dhe Investimeve […]

Nxënësit e shkollës shqipe nga Sllovenia të lumtur që MDIS-i u mundësoi vizitën në vendlindje

Organizuar nga Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike, nxënës të shkollës shqipe të Sllovenisë po qëndrojnë për një vizitë në Kosovë 4-ditore në Kosovë. Sot ata janë pritur në Ministrinë e Diasporës nga zëvendësministri Isni Kilaj.   Z.Kilaj është shprehur i lumtur që po takon nxënës dhe mësues që janë të interesuar ta ruajnë kulturën, […]